Society 5.0: De rol van de overheid in de verduurzaming van Nederland

Society 5.0: De rol van de overheid in de verduurzaming van Nederland

De vierde editie van het society 5.0 rapport biedt een nieuw narratief en praktische handvatten om Society 5.0 toe te passen op duurzaamheidsdoelen. Ontdek hoe de overheid de transitie kan versnellen.

 De doelstellingen voor 2024 zijn voor de meeste onder ons vastgesteld. Toch komt duurzaamheid vaak niet voor in onze doelen. Waar 'Duurzaamheid' in veler jaarplan een strategische pilaar is, verdient de planeet niets minder dan echte actie. 

We hebben vanaf het begin van 2024 nog exact zeven jaar om de reductiedoelstelling van 55% minder broeikasgassen in 2030 te behalen. Hoewel iedereen een rol speelt in de verduurzaming van Nederland, staan we in dit rapport expliciet stil bij de rol van de Nederlandse overheid: haar beleid kan immers de transitie versnellen. 

Society 5.0 staat voor een slimme samenleving1 . Het is een visie op de wijze waarop onze samenleving zich kan ontwikkelen door slim gebruik van nieuwe technologieën. In Japan is het nog méér dan een visie en vormt Society 5.0 een concrete strategie om een grote sprong voorwaarts te maken in leefbaarheid, duurzaamheid én economische groei. Een belangrijk onderdeel van deze strategie is publiekprivate samenwerking. 

Lees verder >>


Bron: capgemini.com | Klik hier voor het originele bericht