PWC usa: ‘CFO besteedt steeds meer tijd aan FP&A en tech-investering’

PWC usa: ‘CFO besteedt steeds meer tijd aan FP&A en tech-investering’

Uit Amerikaans onderzoek (‘Finding opportunity in business reinvention’) van PwC blijkt dat 58% van de CFO’s meer tijd besteedt aan financial planning & analysis (FP&A) en aan technologie-investeringen vergeleken met vorig jaar. Dit onderstreept de groeiende focus van financiële topmanagers op strategische planning en digitale transformatie.

Het rapport laat zien dat CFO’s hun rol uitbreiden van traditionele financiële taken naar een meer toekomstgerichte benadering.

  • CFO’s focussen op FP&A en tech-investeringen voor toekomstbestendigheid
  • AI transformeert financiële voorspellingen en scenariomodellering
  • Talentontwikkeling en C-suite samenwerking cruciaal voor CFO-succes

Volgens de onderzoekers zoeken Amerikaanse CFO’s naar een evenwicht tussen het stimuleren van korte termijn prestaties en het investeren in de toekomst. Ze richten zich daarbij voornamelijk op het verbeteren van bedrijfsprestaties, op kostenreductie en op de implementatie van nieuwe technologieën.

Artificial Intelligence transformeert financiële voorspellingen

Ook geven ze aan dat kunstmatige intelligentie (AI) een steeds grotere rol in de financiële sector zal gaan spelen. CFO’s zetten AI in voor betere voorspellingen, analyses en complexe scenariomodellering. Dit stelt hen in staat om meer geïnformeerde strategische beslissingen te nemen en betere toekomstscenario’s te ontwikkelen.

[....]