Data architecture and strategy in the AI era

Het verenigen van de datalevenscyclus op één platform is van cruciaal belang is voor business analytics en AI, stelt 90% van de IT-leiders. De opkomst van generatieve AI benadrukt het belang van betrouwbare data, omdat AI-inzichten slechts zo krachtig zijn als de data die ze voeden.

Dit blijkt uit onderzoek door Foundry Manager in opdracht van Cloudera onder ruim 600 CIO’s en IT-managers van bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers. Het onderzoek brengt in kaart de staat van moderne data-architecturen in kaart en identificeert hoe de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) datastrategieën beïnvloedt.

Obstakels tijdens AI-trajecten

Uit het onderzoek bleek dat respondenten tijdens hun AI-trajecten met obstakels worden geconfronteerd door de kwaliteit en beschikbaarheid van data (36%), uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en implementatie (36%), integratie met bestaande systemen (35%), verandermanagement (34%), en modeltransparantie (34%). Dit toont aan dat hoewel veel organisaties mogelijk al investeren in AI, er fundamentele data-roadblocks zijn die moeten worden aangepakt.

Uit het onderzoek zijn drie fundamentele vereisten naar voren gekomen voor organisaties die effectieve AI-toepassingen willen realiseren:

Lees meer >>

Bron: Dutch IT Channel | Klik hier voor het originele bericht