Anders dan anderen durven en willen zijn...

Met een gedreven team investeren in concrete oplossingen en het dagelijks een stapje beter doen voor onze klanten…… dat is onze passie en daar kom ik iedere dag met zeer veel enthousiasme mijn bed voor uit.

Een gesprek  over anders durven en willen zijn, over investeren in de toekomst en de waarde van betrokkenheid. 

Kunnen jullie in het kort aangeven wat flexIQ doet, wat zijn jullie bedrijfsactiviteiten?

flexIQ ondersteunt bedrijven en instellingen in de pensioensector: verzekeraars, pensioenfondsen en -uitvoerders. Hen helpen wij in trajecten als implementaties, optimalisaties, migraties en dataschoning. Met onze 75 ervaren professionals (eigen medewerkers en freelancers), die gemiddeld meer dan 14 jaar actief zijn in de pensioenbranche, maken wij dagelijks het verschil in deze trajecten. flexIQ begeeft zich op het grensvlak van IT en business. Voorbeelden van activiteiten die wij uitvoeren zijn: testen, functioneel beheer, informatie analyse, implementatie en migratie-consultancy, business analyse, pensioencommunicatie, pensioenbeheer, dataconsultancy, project- en programmamanagement.

Wat onderscheidt flexIQ en hoe zorgen jullie ervoor dat jullie het verschil maken?

Anders dan anderen durven en willen zijn …… In ons DNA zijn 3 aspecten dominant: kwaliteit, lange termijn en betrokken. Graag lichten wij dat iets meer toe.

Kwaliteit. Natuurlijk gaat dat over goede en ervaren mensen, echter het gaat voor ons veel verder dan dat. In alles wat flexIQ doet, leggen wij de lat hoog; interne processen, een correcte factuur, afspraken nakomen, het zijn er slechts voorbeelden van. Het betekent ook dat wij op een aanvraag nee verkopen als wij niet de overtuiging hebben om met een kandidaat minimaal een 8,5 als ‘klanttevredenheid rapportcijfer’ te kunnen behalen.

Lange termijn. flexIQ gaat niet voor het korte termijn succes, een snelle score van vandaag of morgen, het hoogste tarief. Nee, wij bouwen een lange termijn relatie op met onze klanten, onze freelancers en onze collega’s. Samen investeren in de toekomst, verbeteringen realiseren, groeien en kansen tot wasdom brengen. Wij kijken dus expliciet verder vooruit; het financiële resultaat is voor ons een afgeleide dat niet perse (direct) gerealiseerd hoeft te worden.

Betrokken. Onze collega’s geven aan dat zij flexIQ waarderen als een betrokken club, als een soort familie. En daar doen wij het voor. Elkaar uitdagen en beter maken, elkaar helpen, samen lol maken en leuke dingen doen. Uiteraard blijven wij in gesprek met elkaar: ‘hoe gaat het in je opdracht’, ‘waar liggen ontwikkelpunten’, ‘hoe kunnen wij elkaar helpen’. Het zijn belangrijke zaken voor ons. flexIQ wil betrokken zijn op elkaar. En dat geldt ook voor onze klantrelaties. Natuurlijk zakelijk, maar zeker ook met een betrokken en relationele insteek.

flexIQ bouwt op deze manier aan een mooie club mensen die onze klanten met passie en drive ondersteunen.

Kunnen jullie makkelijk nieuwe collega’s aantrekken?

Ook in de pensioenmarkt ervaren wij dat de tekorten toenemen. En als je zoals flexIQ de lat hoogt legt, neemt deze uitdaging alleen maar toe. Het is dan ook zeker niet altijd makkelijk om de juiste professionals met ruime ervaring aan te trekken. Wij kijken overigens wel naar de groeimogelijkheden van een persoon: kan de kandidaat door trainingen en goede begeleiding het verschil gaan maken. Dat betekent dat wij veel investeren in opleidingen en cursussen. Dit zowel voor nieuwkomers als ook voor de bestaande collega’s.

Als bedrijf ontwikkelen wij ons. Zo zijn wij met de firma Afas bezig met het realiseren van een excasso-oplossing, richten wij ons op nieuwe technologieën in bijvoorbeeld testautomatisering en BI. Investeren in deze ontwikkelingen gaat hand in hand met de groei van onze mensen; tenslotte gaan zij deze nieuwe tools gebruiken bij onze klanten in de pensioenbranche.

Wij merken dat dit aanspreekt; zeer regelmatig melden zich professionals bij ons die ons willen komen versterken. Zij zien dat flexIQ de juiste vervolgstap is in hun carrière, een club die hele interessante opdrachten en uitdagingen kan bieden.

flexIQ is een mooi bedrijf met stuk voor stuk goede professionals, sterk in wat ze doen. Naast opleidingen en trainingen heeft flexIQ ook eigen vakgroepen en vinden er op regelmatige basis kennissessies plaats die bijdragen in de groei en de ontwikkeling van onze professionals.  

En natuurlijk vinden wij ontspanning ook leuk. Zo gaan wij regelmatig met elkaar eten en hebben wij leuke uitjes.

We hebben het nog niet over jullie historie gehad. Hoe lang bestaan jullie al? En hoe kijken jullie naar de toekomst?

flexIQ is opgericht in 2007. Toen onderdeel van een bedrijf dat nu in Keylane is opgegaan. Vanaf het eerste moment volledig gericht op de pensioensector en dat doen wij nog steeds. Begin 2019 hebben wij de aandelen overgenomen van Keylane en zijn zelfstandig verder gegaan. Systeemonafhankelijkheid was er altijd al, echter door de verzelfstandiging komt dat duidelijker uit de verf. Overigens hebben wij door onze historie nog een belangrijk netwerk m.b.t. de Keylane-applicaties. Wij zijn met ca. 75 specialisten in de pensioenmarkt actief. Voor een deel met eigen medewerkers en een groter deel met inhuur. In de loop van de meer dan 15 jaren hebben wij een trouwe groep zelfstandige professionals aan ons gebonden. Voor hen willen wij meer zijn dan de bemiddelaar van opdrachten. Volgens ons is dat aardig gelukt, de freelancers gaven ons begin vorig jaar het rapportcijfer 9,2 als waardering.

Wij ontwikkelen ons als bedrijf meer en meer tot een aanbieder van oplossingen; naast tijdelijke ervaren specialisten betreft dat ook het werven & selecteren van vaste medewerkers voor onze klanten, het aanbieden van tools en hulpmiddelen die deelprocessen efficiënter maken en het beheer van pensioenapplicaties. Dat doen wij op specifieke terreinen samen met partners. De ontwikkeling van de excasso-oplossing is daar een mooi voorbeeld van. De firma Afas uit Leusden is zeer deskundig in het bouwen van standaard software voor o.a. ERP, HRM en salaristoepassingen (voor meer dan 12.000 klanten en meer dan 3,3 miljoen verloningen), flexIQ heeft ruime ervaring in de pensioenmarkt. Op deze manier ontstaat een slagvaardige en succesvolle combinatie die voor onze klanten in de pensioensector het verschil maakt.

Magchiel en Gerrit, een persoonlijke vraag voor jullie beiden. Wat drijft jullie? Wat geeft jullie energie?  

 

Gerrit: het klinkt misschien wat ambitieus ….. onze sector beter maken, duidelijke stappen voorwaarts zetten in de pensioenbranche, zowel gericht op de interne processen als bijvoorbeeld ook de communicatie met de deelnemers; het bieden van concrete oplossingen op deze gebieden. En dan met een gedreven team daarin investeren en het dagelijks een stapje beter doen voor onze klanten…… dat is mijn passie en daar kom ik iedere dag met zeer veel enthousiasme mijn bed voor uit.

 

Magchiel: bouwen aan een boeiende club professionals, het ‘familiegevoel’ met elkaar laten ervaren, onze eigen medewerkers en onze freelancers zien groeien en ontwikkelen en daardoor nog tevredener klanten krijgen waarbij onze klanten ons met een rapportcijfer van ver boven een 8,5 waarderen en onze freelancers ons minimaal een 9 geven. Ik ga hier 100% voor en dat maakt dat ik een geweldige baan heb.

 

Iets voor jou? Kijk dan op https://www.flexiq.nl/vacatures