vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Winst met maatschappelijk doel

Bron: Narina Mnatsakanian en Marjoleine van der Peet Kempen in PBM - 29 januari 2019

Institutionele beleggers en vermogende particulieren verlangen steeds vaker dat hun beleggingen niet alleen een marktconform financieel rendement realiseren, maar ook een maatschappelijk rendement. Vermogensbeheerders spelen hierop in met impactbeleggen. Kempen heeft begin 2018 de Global Impact Pool geïntroduceerd. Narina Mnatsakanian en Marjoleine van der Peet leggen uit wat er komt kijken bij impactbeleggen.

Door een gebrek aan geneesmiddelen zijn patiënten in Oost-Afrika vaak gedwongen om medicijnen te kopen die over de houdbaarheidsdatum heen zijn of die geen werkzame stoffen bevatten. De prijzen voor deze medicijnen zijn hoog. Er is veel zelfmedicatie, wat de kwaliteit van gezondheidszorg niet verbetert. De Keniaanse apothekersketen Goodlife Pharmacy helpt patiënten aan goede en betaalbare medicijnen en zorgt daarnaast voor gekwalificeerde eerstelijnshulp in alle apotheken. Het aantal apotheken van Goodlife wordt sterk uitgebreid en heeft daarmee een grote sociale impact in meerdere Oost-Afrikaanse landen. En toch maakt het bedrijf winst. Impactbelegger LeapFrog Investments investeert om precies deze redenen in Goodlife Pharmacy. LeapFrog is gespecialiseerd in het investeren in kleinschalige bedrijven in Afrika en Azië met als expliciet doel om zowel commercieel als sociaal rendement te genereren. ‘Winst met een doel’, noemen ze dat.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp