Vacatures in Financiën

Nieuwe risico’s vereisen samenspel

Bron: VVP Online - 11 mei 2022

Nieuwe risico’s vereisen goed samenspel tussen alle partijen in de keten en zeker bij verduurzaming ook partijen daarbuiten. Beleidsadviseurs van het Verbond van Verzekeraars schetsen kansen en bedreigingen.

Welke rol kunnen verzekeraars (meer) pakken bij (de verzekering van) klimaatrisico’s?

Timo Brinkman: “Het verzekeringsaanbod voor overstromingen van secundaire keringen is behoorlijk gegroeid en inmiddels is dit risico meestal standaard gedekt op particuliere woonhuisverzekeringen. Verzekeren voor ondernemers is en blijft echter maatwerk, maar ook daar zien we vanaf vorig jaar (zeker na de overstromingen) het aanbod groeien aan zakelijke polissen met dekking voor schade veroorzaakt door secundaire keringen. Inmiddels heeft het Verbond met de VNAB een onderzoek laten uitvoeren en de VNAB kijkt nu of en in hoeverre overstromingsschade door secundaire waterkeringen ook standaard op de basisbeurspolissen kan worden aangeboden. Men is hierbij wel afhankelijk van de internationale aspecten van deze markt.

Verzekeraars constateren dat het risicobewustzijn, voor bijvoorbeeld overstromingen, bij ondernemers en particulieren op dit moment nog erg laag is. Daarom gaan verzekeraars de komende jaren bijdragen aan meer inzicht, bewustwording en het stimuleren van preventie.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

Careerguide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.