vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Kees Tillema: De zekerheid én onzekerheid van cijfers

Bron: CMWeb - 11 september 2019

Risico’s willen we graag vatten in cijfers en percentages. Maar waar gaan de cijfers eigenlijk om en over? En hoe zeker of onzeker zijn cijfers? Kees Tillema laat zien hoe u dit in breder perspectief kunt zien. En hoe ziet de rol van de controller richting de accountant en de toezichthouder er dan uit?

De wereld is niet plat en daarom ook niet echt te vangen in modellen, formats of – om in de wereld van de controller te blijven – kritieke prestatie-indicatoren. Omdat we met zijn allen toch graag grip houden op de situatie, is dat wel wat we met zijn allen proberen te doen. Daar komt steeds meer tegengeluid op. De huidige teneur, verwoord door onder anderen Wouter Hart met zijn boek Verdraaide organisaties, is dat er een kloof bestaat tussen cijfers en werkelijkheid, tussen plannen en daden, tussen systeemwereld en leefwereld. De boodschap aan de afdeling control is dan dat die een beetje terughoudend moet zijn met hun cijfers. Want de controller met al zijn protocollen en risicobeheersing remt de leefwereld. En dat gaat ten koste van organisatie en innovatie, is dan meestal de portee.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.