Vacatures in Financiën

Hybride werken: 5 initiatieven waar communicatie direct mee aan de slag kan

Bron: Frankwatching - Rik Mulder | Orangetrail - 20 juni 2022
Hybride werken is zo hot dat het soms wel lijkt alsof niemand zijn vingers eraan wil branden. Leiders, managers, HR, ICT, Facilitair: allemaal kijken ze naar elkaar – en naar Communicatie. Ondertussen hoopt iedereen dat hybride werken vanzelf wel op z’n pootjes terechtkomt. Hieronder bespreek ik waarom dat een gevaarlijke illusie is, wat jij daar als interne-communicatieprofessional aan kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt.

Hybride werken is een blijvertje, daar zijn we met z’n allen wel achter. Zelfs de eerbiedwaardige SER komt tot die conclusie. Na een jaar onderzoek kwam deze raad dit voorjaar met een dik rapport, vol met zinvolle aanbevelingen. (Geen tijd voor alle 100+ pagina’s? Lees dan alleen pagina’s 75 tot 85). Als de SER het zegt, dan is het goed toch?

Slechts 28% van organisaties heeft een beleid voor hybride werken.

De praktijk is helaas weerbarstiger. Volgens recent wereldwijd onderzoek in het kader van Microsoft’s Work Trend Index heeft maar 28% van organisaties een hybride-werkenbeleid. Het probleem is volgens mij dat hybride werken, en in het verlengde daarvan digitalisering, zo’n fundamentele verandering is dat organisaties niet weten waar ze moeten beginnen. Het gevolg: we kiezen de weg van de minste weerstand (flexibiliteit voor iedereen!) en laten het teams zelf uitzoeken. Thuiswerken tijdens de pandemie ging toch ook best prima? Eerder schreef ik hier al over de vijf valkuilen die je dan tegenkomt.

5 initiatieven voor hybride werken waar je nu al mee aan de slag kunt

In afwachting van organisatiebreed beleid kun jij als communicatieprofessional al wel een aantal dingen doen om hybride werken te faciliteren. Hieronder beschrijf ik 5 initiatieven die elk op zich zinvol zijn en ook nog eens een aanzet kunnen geven tot een bredere hybride-werkenstrategie.

>> Ga naar het volledige artikel

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

Careerguide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.