vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Het nieuwe pensioenakkoord vraagt om nog meer wendbaarheid van pensioenfondsen

Bron: Artikel Henry Battjes of David van Walraven, KPMG - 05 september 2019

Door het pensioenakkoord zal het pensioenstelsel ingrijpend veranderen. Zijn pensioenfondsen hierop ingesteld?

Het verandervermogen van pensioenfondsen is sinds enkele jaren een veelbesproken thema. Door het maatschappelijke debat omtrent de inrichting van het pensioenstelsel en het recent gesloten pensioenakkoord wordt de noodzaak van complexiteitsreductie van pensioenfondsen en daarmee het belang van hun verandervermogen steeds groter. Het is een onderwerp dat in het bijzonder veel aandacht van De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt. In deze publicatie gaan wij – in het licht van het onlangs gesloten pensioenakkoord – nader in op de significantie van het verandervermogen en de complexiteitsreductie van pensioenfondsen.

Verandervermogen en complexiteitsreductie
Door het maatschappelijke debat omtrent de inrichting van het pensioenstelsel en het recent gesloten pensioenakkoord is het evident dat het pensioenstelsel de komende jaren ingrijpend zal veranderen. Deze ontwikkelingen doen een beroep op het vermogen van pensioenfondsen om zich aan te passen en dit bovendien tijdig te doen. Dit roept de volgende vragen op: Hoe is het gesteld met het 'verandervermogen' van pensioenfondsen? Zijn pensioenfondsen op dit moment wel voldoende in staat om hun bestuurlijke inrichting en de systemen voor de pensioenuitvoering aan te passen aan de verwachte wijzigingen in het pensioenstelsel?

Lees verder >>

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.