vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant
RSS Nieuws

Overzicht van relevante en actuele nieuwsberichten voor vakspecialisten in finance

 • Lara Derderian Matpanozer

  Who has done it?

  In gesprek met Lara Derderian Matpanozer, Transport Regres Expert, Sedgwick - 01-04-2020

  Whodunit, een samentrekking van het Engelse ‘who has done it’, is een populair genre detectiveverhalen. De lezer krijgt kleine aanwijzingen waarmee men nog voor de officiële ontknoping kan achterhalen wie de dader is. Wie heeft het gedaan is ook in de verzekeringswereld voor regres specialisten de prangende vraag. Wie is er aansprakelijk, valt dat te bewijzen en kan op basis daarvan de schade worden verhaald?

 • Corona op de werkvloer

  Corona op de werkvloer

  Video van DAS - 31-03-2020
  Afgelopen woensdagmiddag 25 maart heeft DAS, onder leiding van Pascal Besselink en Roland Kroes, een webinar georganiseerd. Tijdens het webinar werden vragen beantwoord over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), de gevolgen van het sluiten van de scholen voor werkgevers in combinatie met de (on)mogelijkheid van thuiswerken, en vragen rondom ziekte, re-integratie, ontslag, loondoorbetaling en vakantie, gerelateerd aan het coronavirus.
 • Werkomgeving Menzis
 • Cover Audit Magazine 1 - 2020

  Audit Magazine 1 - 2020

  Rapport van Instituut van Internal Auditors - 30-03-2020
  Een duurzame organisatie is een must om op de lange termijn bestaansrecht te hebben. En daarmee komt het ook op het bord van de auditor. In dit nummer vindt u interviews met toonaangevende mensen op het gebied van duurzaamheid. Ook vindt u praktische handvatten voor de auditor.
 • Cover Hardnekkig lage rentes: Hoe omgaan met het nieuwe normaal?

  Hardnekkig lage rentes: Hoe omgaan met het nieuwe normaal?

  Rapport van VBA Beleggingsprofessionals - 27-03-2020
  De lage rente blijkt bijzonder hardnekkig, zodat dit thema nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Dat de lage rente de Nederlandse beleggers ook stevig bezighoudt blijkt uit de vele bijdragen aan dit nummer. Uiteindelijk hebben zes (teams van) auteurs de winterperiode gebruikt om hun gedachten over de lage rente op papier te zetten.
 • Cover Embracing the New Age of Materiality

  Embracing the New Age of Materiality

  Rapport van World Economic Forum - 26-03-2020
  In greater numbers and at greater speed, environmental, social and governance (ESG) issues are becoming financially material. Thirty years ago, when climate change was established as a scientific fact, most investors did not consider it as a substantial investment risk. Today, in light of mounting evidence, activism and regulation, investors are including climate considerations in their investment decision-making
 • Cover Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Rapport van CPB - 26-03-2020
  Het Centraal Planbureau (CPB) schetst in vier scenario’s de economische impact van het coronavirus in 2020 en 2021. De scenario’s hanteren verschillende uitgangspunten voor de duur van de contactbeperkingen en de diepte van de economische doorwerking.
 • Jay Ragho

  De verbindende schakel zijn en rust bewaren

  In gesprek met Jay Ragho, Programmasecretaris - 26-03-2020

  Momenteel wordt veel van de treinbeveiliging op het spoor geregeld door middel van analoge techniek. Door sensoren langs het spoor worden er metingen gedaan zodat de verkeersleiding weet waar een trein op dat moment rijdt. De seinen langs het spoor worden straks met de invoering van het ERTMS-systeem vervangen door een scherm in de trein. Zo kan de machinist precies zien hoe hard de trein rijdt en wanneer de machinist moet stoppen. Het ombouwen van het spoor, de treinen en de besluitvorming worden gecoördineerd binnen het ERTMS-programma. Dit programma duurt tien jaar, waarbij zeven baanvakken in Nederland worden omgebouwd.

 • Paul van Schaik

  Fundamenteel anders kijken én werken

  In gesprek met Paul van Schaik, Partner FTE Improvery - 26-03-2020

  Een organisatie die ogenschijnlijk iets onmogelijks wil. Dan ben ik als een vis in het water. Een operationeel probleem, uitzonderlijk operationele of financiële ambities of doelstellingen. Vraagstukken als: we willen wendbaarder en effectiever worden en het lukt ons maar niet. Daar krijg ik krijg energie van. 

 • Alex Siemerink

  Kansen zien en deze optimaal benutten

  In gesprek met Alex Siemerink, Proces & Change Consultant - 26-03-2020

  De toegevoegde waarde van data-analyse overbrengen aan klanten en medewerkers. Mensen helpen met het verkrijgen van nieuwe inzichten. Denken in oplossingen. Daar krijg ik energie van. Met de juiste aanpak is het mogelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Van een traditionele werkwijze, naar data gedreven werken. Maar hoe krijg je de mensen nu echt enthousiast?

<< 1 2 3 4 5  > >> 
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956