vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant
RSS Nieuws

Overzicht van relevante en actuele nieuwsberichten voor vakspecialisten in finance

 • Ben Meelkop

  ‘Denken vanuit het klantbelang, dat maakt je een goede juridische adviseur’

  In gesprek met Ben Meelkop, Juridisch Adviseur Stichting Achmea Rechtsbijstand - 11-08-2020

  ‘Ik wilde mijn kennis en vaardigheden graag scherpen aan die van een grote organisatie. Dat is de voornaamste reden waarom ik ben overgestapt naar Achmea. Met 700 juristen is dit niet alleen de grootste juridische dienstverlener, maar ook een van de beste qua kennis, kennisoverdracht en kennisontwikkeling.’

 • Jannie Minnema
 • Cover Nieuwe vormen van oplichting en fraude

  Nieuwe vormen van oplichting en fraude

  Rapport van Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum - 27-07-2020
  Oplichting via phishing en valse betaalverzoeken, dating- en identiteitsfraude, ze komen allemaal aan de orde in dit themanummer, dat daarnaast ruim aandacht besteed aan slachtofferschap en de effectiviteit van methoden om weerbaarheid tegen fraude te bevorderen middels voorlichting en training.
 • Cover National Risk Assesment Witwassen 2019

  National Risk Assesment Witwassen 2019

  Rapport van Ministerie van Financiën - 27-07-2020
  Voor Europees Nederland is nu een tweede NRA Witwassen uitgevoerd, die als doel heeft om de grootste risico’s op het terrein van witwassen in kaart te brengen. Het betreft de witwasrisico’s met de grootste resterende potentiële impact. Daartoe zijn de witwasdreigingen met de grootste potentiële impact geïdentificeerd, is een inschatting gemaakt van de impact die deze dreigingen kunnen hebben en is de ‘weerbaarheid’ van het beleidsinstrumentarium gericht op de preventie en bestrijding van witwassen bepaald.
 • Van Hoofdlijnennotitie naar Bestuurlijke Roadmap

  Van Hoofdlijnennotitie naar Bestuurlijke Roadmap

  Video van AZL - 27-07-2020
  Themasessie van Hoofdlijnennotitie naar Bestuurlijke Roadmap. Een integrale opname van onze Themasessie vanuit de AZL Plaza in Heerlen op 8 juli 2020. Met Edwin Knoppert, Peter van der Steur en Ingrid Smeets als sprekers, AZL CEO Maarten van der Tuin als gastheer en Janko Grassere als moderator.
 • Cover Het einde van listed equity?

  Het einde van listed equity?

  Rapport van CFA Society Netherlands - 23-07-2020
  Wereldwijd zien we dat er steeds minder bedrijven een beursnotering hebben. Zo is het aantal beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten (VS) dit decennium bijna gehalveerd. Ook elders in Europa en het Verenigd Koninkrijk is het aantal beursnoteringen flink afgenomen. Deze tendens lokt meerdere vragen uit. Betekenen minder publieke aandelen bijvoorbeeld per definitie een verschraling van beleggingsmogelijkheden? Worden aandelenmarkten in zijn geheel door deze krimp zodoende minder aantrekkelijk? En is dat laatste een zorgelijke situatie? We spraken met diverse partijen over de oorzaken van deze tendens, en de verwachtingen voor de toekomst.
 • Six recommendations for Audit Committees operating in the ‘New Normal’

  Six recommendations for Audit Committees operating in the ‘New Normal’

  Bron: IIA - 22-07-2020
  As organizations confront the immediate and longer-term implications of COVID-19, The Institute of Internal Auditors (IIA) and the International Federation of Accountants (IFAC) issued a call to action for audit committees to ensure objective oversight of organizational activities, including risk management, performance, controls, and key processes.
 • Daniëlle Notenboom

  Bankieren is luisteren, sparren, prikkelen en verbinden.

  In gesprek met Daniëlle Notenboom, Retailmanager Commercial Banking bij ABN AMRO Bank - 22-07-2020

  Daniëlle Notenboom studeerde Toegepaste Psychologie en heeft daarmee een atypische achtergrond voor een bankier. Of toch niet? ‘Goed bankieren is volgens mij vooral goed luisteren, sparren, prikkelen en verbinden en dan is een psychologische studie nog niet zo’n gekke basis. Uiteraard moet je wel affiniteit hebben met ondernemerschap en de cijfermatige kant daarvan, maar de soft skills bepalen je succes.

 • Belangrijke update Three Lines Model

  Belangrijke update Three Lines Model

  Bron: IIA - 21-07-2020
  Op 20 juli lanceerde IIA Global het nieuwe ‘THREE LINES MODEL’. Dit model is een belangrijke update van het bekende, veel gebruikte en in sommige sectoren zelfs verplichte 'Three Lines of Defense'-model. Voor veel organisaties én functies is dit model een belangrijke leidraad bij het inrichten van de governance.
 • In Europa groeit de roep om nieuwe ai-regelgeving

  In Europa groeit de roep om nieuwe ai-regelgeving

  Bron: Computable - 21-07-2020
  De ethiek rond kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) staat in de EU volop in de belangstelling. Ook de discussie over maatschappelijke vraagstukken en beleidsopties woedt in alle hevigheid.
<< 1 2 3 4 5  > >> 
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956