vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Zoeken naar commerciële kansen en risico beheersende maatregelingen is belangrijk

Interview met Tin Nguyen - Relatiebeheerder AOV, ASR

Als je Tin's veelzijdige functie als relatiebeheerder AOV moet omschrijven, zijn termen als troubleshooter, commerciële sparringspartner voor de verzekeringsadviseurs en kennisbron het meest relevant. Niet zo vreemd dus dat Tin met zijn oplossingsgerichte vermogen, oprechte interesse en scherpe inzicht deze functie met verve vervult. Eind 2012 startte Tin bij a.s.r. met als primair persoonlijk doel: het plezier in het werk terugvinden. Deze missie is meer dan geslaagd!

Mijn baan
Mijn carrière bij a.s.r. is tot nu toe als een komeet gegaan. Vrij snel nadat ik in dienst trad bij a.s.r. kreeg ik een leuke projectrol bij het naverrekeningsteam. Deze rol heb ik een half jaar vervuld om vervolgens terug te keren naar de frontoffice bij de afdeling klantbeheer van De Amersfoortse.

Door onze introductie van de Nieuwe Generatie AOV (NGA) is mijn functie als klantbeheerder per 1 januari 2014 omgezet naar Relatiebeheerder. NGA helpt ons om de veranderingen binnen de arbeidsongeschiktheidsverzekering te realiseren en zo onze rol van marktleider te versterken door nog beter in te spelen op de klantwensen. Dit betekent een nieuwe manier van werken waarbij intermediairs sneller en flexibeler zelfstandig offertes en wijzigingen in de administratie in kunnen voeren.

Als relatiebeheerder ben ik verantwoordelijk voor het aanbieden, administreren en beheren van renderende inkomensproducten en -diensten. Grotendeels bestaat mijn werk uit telefonisch contact. Ik verzorg de correspondentie en mailingen. Door het nieuwe systeem komen alle uitvallende offertes en mutaties bij onze afdeling terecht. Dit zijn de complexe gevallen waarbij het risico moeilijk te bepalen is en de administratie voor een deel door ons wordt gedaan. Daarnaast analyseer ik door middel van rapportages de verschillende intermediair,-en klantportefeuilles. Hiermee kan ik proactief in samenwerking met accountmanagement de intermediair begeleiden bij de juiste productafname. Zoeken naar commerciële kansen en risico beheersende maatregelingen is belangrijk. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een stabiel groeiende portefeuille binnen onze organisatie.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 10-3-2016
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956