vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Pas als je de context begrijpt kun je waardevolle modellen bouwen

Interview met Bastiaan Bubberman - Lead Model Redevelopment Credit Risk Modelling Non Retail ABN AMRO

‘Ons team is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van credit risk modellen voor de zakelijke markt. Een kredietportefeuille van meer dan € 100 miljard. In het hele acceptatie, pricing en kapitaal management proces spelen die modellen een cruciale rol. Bovendien vormen zij de backbone van de rapportage aan toezichthoudende instanties als DNB en ECB. Aan ons de uitdaging om modellen te leveren die voldoen aan alle eisen van wet- en regelgeving, het management helpt in hun strategische keuzes en Accountmanagers en Krediet Analisten optimaal ondersteunen in het zaken doen door kredietrisico te kwantificeren.’

Bastiaan Bubberman geeft sinds kort leiding aan het Credit Risk Modelling team. Voorheen was hij verantwoordelijk voor Text Mining & Machine Learning binnen Bijzonder Beheer. ‘De samenwerking met de model gebruikers is erg belangrijk voor het ontwikkelen van modellen. Ook voor het ontwikkelen van regulatory risk modellen is het essentieel om met de model gebruikers samen te werken. Niemand kan alleen de complexe issues van het krediet risico modelleren oplossen. Wat het interessant maakt is het ontwikkelen van een ‘future proof’ model dat niet alleen binnen de kaders van de toezichthouder past, maar ook aansluit bij het succes van de business.  Zo proberen we nu bijvoorbeeld om, binnen de grenzen van de regelgeving, de modellen van de achterkant naar de voorkant te brengen. Voor de beoordeling van een kredietportefeuille betekent dit dat je op postniveau inzicht geeft in de risico’s die we als bank lopen. Verder willen we het aantal krediet risico modellen terugbrengen wat een enorm complexe puzzel is. Hier moeten we voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen regelgeving, risico acceptie en gebruikerswensen binnen de bank. Hierdoor krijg je te maken met alle onderdelen van de bank wat het enorm interessant maakt.

Context
‘Je kunnen inleven in de wereld van de gebruiker is een van de voorwaarden om succes vol te kunnen zijn als modelleur. Voortdurend de juiste balans tussen regelgeving en risicoacceptatie zoeken en inleven in de business want pas dan ga je waarde toevoegen. Pas dan kun je op zoek gaan naar relevante correlaties in de data. Zo dicht op de business zitten geeft context aan je werk en maakt het ongelofelijk uitdagend.

Wil jij je kwantitatieve vaardigheden in een dynamische bedrijfsomgeving toepassen en schroom je niet het gesprek aan te gaan met de gebruiker, dan komen we graag met je in gesprek.

Lees meer over de rol van Quantitative Risk Analyst, Senior Quantitative Risk Analyst, Quantitative Regulatory Modelling Analyst of Senior Quantitative Regulatory Moddeling Analyst.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 30-9-2019
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956