Vacatures in Financiën

Wat doet een CDD analist?

Interview met Casper van der Loo - CDD Analist DPA Compliance & Risk

Als CDD-analist word je gedetacheerd bij een opdrachtgever van DPA. Jouw taak: zorgen dat de juiste klanten worden binnengehaald – en de verkeerde buiten de deur gehouden. Zo help je voorkomen dat je opdrachtgever zaken doet met organisaties die zich schuldig maken aan witwassen of terrorismefinanciering. Voor elke klant bouw je een dossier op, met daarin jouw klant- en risicoanalyse. Inclusief een advies voor de opdrachtgever: doen of niet. En om dat te bepalen en te motiveren, heb je goede analytische en communicatieve vaardigheden nodig.

Kennis brengen, én halen
Momenteel werk ik op een project bij een grote Nederlandse bank. Er zit daar een hoop ervaring, waardoor ik in korte tijd veel kan leren. Maar je komt natuurlijk niet alleen kennis ‘tanken’. Er wordt ook van je verwacht dat je verantwoordelijkheid neemt en waarde toevoegt. Naast je dagelijkse werkzaamheden spelen er allerlei (belangrijke) zaken op de afdeling waar je ook mee aan de slag kunt. Nieuwe analisten trainen bijvoorbeeld, of werkprocessen helpen opzetten. Daar is alle ruimte voor.

Flexibel opleidingsprogramma
Naast werkervaring opdoen via uitdagende projecten, biedt DPA je de kans om trainingen en cursussen te volgen. De manier waarop dit gebeurt, vind ik erg prettig. Er zijn bijvoorbeeld standaardopleidingen die je compliance-kennis vergroten. Zo ben ik in januari gestart met de opleiding tot Certified Compliance Professional. Maar als een bepaalde opleiding of cursus je interessant lijkt, mag je die ook voorstellen. Je kunt jezelf dus blijven ontwikkelen in de richting van je keuze, in goed overleg.

DPA: solidair en sociaal
Ik werk intensief samen met andere DPA’ers, en ik moet zeggen: de werksfeer is hier heel goed. Collega’s helpen elkaar graag in het dagelijkse werk. Ook vanuit een sterk besef over een gemeenschappelijk doel: van elk project een succes maken. Voor mij werkt dat altijd heel erg motiverend. Daarnaast worden er bij DPA regelmatig borrels en feesten georganiseerd. Geloof me, daar kun je je uitstekend vermaken. Het is niet alleen leuk om collega’s te spreken die op andere projecten zitten, maar ook leerzaam. Je kunt veel kennis delen en waardevolle ervaringen uitwisselen.

Lijkt het jou ook leuk om net als Casper van der Loo als CDD analist aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Floor Hermsen per e-mail naar floor.hermsen@dpa.nl of bel naar 06 12 15 38 31.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 15 april 2020
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956