vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Hypotheek van de toekomst: niet sexy, wel duurxaam

Interview met Jeroen Pels - Hoofd Private Banking & Hypotheken bij Triodos Bank Nederland

Bron: Interview Octas Exclusief

Hoe kan een hypotheek er voor zorgen dat woningen verduurzamen? De oprichters van Triodos Bank hadden hier 40 jaar geleden al een duidelijke visie over. Het is Jeroen Pels die deze visie vandaag de dag vertaalt naar een inclusieve en duurzame woningmarkt. Pels is naast het verduurzamen van de bancaire sector ook betrokken bij de totstandkoming van het klimaatakkoord. In dit interview spreken wij hem over zijn visie op de woningmarkt. Bij Triodos Bank zit betrokkenheid en het streven naar een menswaardige duurzame samenleving in het DNA van medewerkers. “Verbinding met de missie van de bank is een no-brainer. Duurzaamheid is bovendien gewoon een goed business model voor een bank.”

Als hij in 2016 bij Triodos Bank binnenkomt is de hypotheekportefeuille nog relatief bescheiden. Het is nog vooral iets wat de bank erbij doet vanwege een nadrukkelijke wens van de klanten, zowel uit de zakelijke als de particuliere hoek. “Klanten kwamen met het nadrukkelijke verzoek om bij Triodos Bank een hypotheek te kunnen sluiten, veel klanten voelen zich erg verbonden met de organisatie”, legt Pels uit. “We hebben daarom een propositie ontwikkeld waarmee we de woningmarkt kunnen verduurzamen.” Dat heeft succes, want de hypotheekportefeuille van Triodos Bank is de afgelopen 3 jaar exponentieel gegroeid.

Benieuwd wat Triodos Bank precies doet om huizen te verduurzamen? Lees hier verder.

Lees meer..

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 7-1-2020
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.