Vacatures in Financiën

Hoe beter het datawarehouse, hoe beter wij de belangen van verzekeraars kunnen behartigen.

Interview met Evert van Steenbergen - Statisticus Verbond van Verzekeraars

Als belangenbehartiger van particuliere verzekeraars in Nederland wil het Verbond van Verzekeraars adequaat kunnen reageren op ontwikkelingen in de branche en in de samenleving. Een goede informatievoorziening is daarbij cruciaal. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond verzorgt de datacollectie, de statistische analyses en de rapportages met als resultaat benchmarks en statistieken waarop de aangesloten verzekeraars hun beleid kunnen baseren.

´Binnen het Verbond fungeert het CVS als een soort centraal bureau voor de statistiek voor de 200 aangesloten verzekeringsmaatschappijen. We verzamelen de data, op jaarbasis zo'n 1.500 databestanden, en voeren daar analyses op uit. Om de data op een efficiënte wijze op te slaan en makkelijk toegankelijk te maken voor de gebruikers is een datawarehouse-omgeving op basis van SAS-technologie ingevoerd.´

Aan het woord is Evert van Steenbergen, statisticus bij het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars en als gebruiker sterk afhankelijk van het datawarehouse. ´Je begrijpt dat ons er alles aan gelegen is om een goede collega te vinden voor deze positie. Iemand die het voortouw neemt en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van datawarehousing vertaalt naar mogelijkheden binnen CVS. Wij zijn geen organisatie waarbij de werkvelden sterk zijn afgebakend. Graag zien we dat een ieder zich over de grenzen van zijn eigen vakgebied uitrekt en meedenkt. Voor de datawarehouse manager betekent dit bijvoorbeeld dat hij een mening vormt over de ontsluiting van onze gegevens. Gezien de ontwikkelingen in de markt vind hij/zij bijvoorbeeld dat die ook toegankelijk moet zijn via tablets. Of hij/zij ziet een toepassing van SAS BI tools die we nog niet gebruiken. Voor alles geldt dat hoe efficiënter de dataverwerking en opslag is geregeld, hoe beter wij de belangen van verzekeraars in Nederland kunnen behartigen.

Het Verbond van Verzekeraars is een relatief kleine organisatie waar samenwerking een must is. Samen maken we ons sterk voor een uitstekende dienstverlening. Ik zie nog vele mogelijkheden om onze statistieken uit te breiden en nieuwe onderzoekskansen te benutten. Daarbij zijn wij afhankelijk van de kwaliteit van de datawarehouse. Wil jij die een impuls geven vanuit jouw professionaliteit, dan komen we graag met je in contact.

Bekijk de vacature Datawarehouse Manager

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 21 juli 2014
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956