vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Onze cyberballerina

Interview met Helen Schedeler - Senior Consultant

Ballerina of kassière. Dat zijn de twee carrières waar Helen als jong meisje van droomde. De kassa lonkte vooral vanwege de vele intrigerende knoppen en bliepjes. In haar huidige werk als cybersecurity adviseur komt ze die laatste in nog veel spannender vormen tegen. Ook de door Hans van Manen geregisseerde of door Tchaikovsky gecomponeerde dromen zijn niet verstomd.

Ik adviseer nu met name financiële organisaties, privaat en publiek, over hoe zij hun IT-systemen veilig kunnen inrichten. Een zeer actueel onderwerp dat elke dag belangrijker wordt. Met steeds meer digitale data is een veilige infrastructuur essentieel. Daarop moet je kunnen vertrouwen.

Ik geloof in jezelf specialiseren. Als je ergens door gefascineerd bent, dan is het geen straf om daar expertise in op te bouwen, integendeel. Het mooie aan EY is dat dit erg wordt gestimuleerd.

Toen ik bij EY begon, had ik geen diepgaande achtergrondkennis van mijn huidige vakgebied. Maar, net als vroeger met ballet, heb ik me erin vastgebeten en dan laat ik niet meer los.

Met een studie Cultuur, Organisatie en Management ligt zo’n specialisatie misschien niet direct voor de hand. Maar ik ben altijd gefascineerd geweest door IT, en dan vooral door de niet-technische kant ervan. Hoe gek dat misschien ook klinkt: bij cybersecurity gaat het niet om de technologie op zich. Het gaat vooral om wat mensen doen met die technologie. Ik kijk daarbij ook vanuit psychologisch oogpunt, en stel de vragen die mijn technische collega’s misschien minder snel zouden stellen. Bijvoorbeeld, maken mensen andere keuzes in hun omgang met technologie in onzekere situaties? Deze menselijke invalshoek verrijkt het vakgebied en verbetert daarmee de oplossingen die we voor klanten bieden. Het is een van de redenen waarom EY diversiteit in de samenstelling van teams stimuleert.

Of ik nog dans? Van mijn zesde tot voor kort danste ik vaak wel vier keer per week. Dat red ik nu niet meer, maar ik probeer wel elke week te gaan. Het is voor mij bewegen en ontspannen tegelijk, dus ik vind altijd wel een manier om het in mijn werkweek in te bouwen. Als je ergens gepassioneerd over bent, moet je dat vooral niet loslaten.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 24-4-2019
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.