vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Onze accountant met aspiratie

Interview met Jelmer Fool - Senior Audit Services bij EY

Tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit wilde Jelmer graag vast wat ervaring opdoen; hij liep stage bij EY. Door die ervaring en de enthousiaste verhalen van vrienden en kennissen die er al werkten, is hij na zijn studie gebleven.  Na 5 jaar EY is hij inmiddels een ervaren senior in de auditpraktijk. Bovendien is Jelmer geselecteerd voor het wereldwijde Aspire leiderschapsprogramma.

Zoals veel Assurance collega’s, combineer ik mijn werk met de studie tot Register Accountant. Het theoriegedeelte heb ik al afgerond; voor het praktijkonderdeel lever ik elk half jaar een opdracht in, gebaseerd op het werk dat ik in de voorgaande maanden heb gedaan. Met een mondeling eindexamen, waarin ik al deze opdrachten verdedig, hoop ik de studie voor de zomer af te ronden. Dan ben ik officieel accountant!

Ik vind het eervol dat ik ben geselecteerd om deel te nemen aan Aspire, EY’s internationale leiderschapsprogramma voor senior staff medewerkers. Met een groep collega’s uit verschillende markten en sectoren doorlopen we een programma van 1,5 jaar waarin we ons leiderschap ontwikkelen. We hadden laatst weer een bijeenkomst in Parijs. Je kijkt samen naar wat een goede leider is en hoe je je kunt ontwikkelen. Dat begint natuurlijk met goed kijken naar jezelf, naar je eigen ambities en drijfveren. En natuurlijk naar hoe anderen jou ervaren. Heel leerzaam. En soms best confronterend.

Wat die ambities zijn? Ik zou wel een tijdje in het buitenland willen werken, Australië of de Verenigde Staten lijken me geweldig. Reizen is sowieso een passie van me. Het mooie van het Aspire programma is dat je ook een groot netwerk binnen EY opbouwt, en een partner als mentor krijgt toegewezen waarmee je kunt sparren. Dat helpt bij volgende loopbaanstappen.

Naast mijn reguliere werk, ben ik nauw betrokken bij recruitment voor het financial services team. Ik geef presentaties bij in-house dagen of op universiteiten en deel mijn ervaringen graag met studenten. Ook begeleid ik scriptiestagiairs en meeloopstagiairs. Door het enthousiasme van collega’s heb ik zelf immers destijds ook voor EY gekozen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 22-4-2019
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.