vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

‘Modelling is een vak geworden.’

Interview met Marcel Groen - Manager Risk Modelling bij Nationale-Nederlanden

De verzekeringssector is volop in beweging. De sector zal er in de toekomst heel anders uitzien. Uit recent onderzoek van DNB blijkt dat de omzet en het verdienvermogen van de Nederlandse verzekeraars de komende jaren verder onder druk komen te staan. Dat betekent dat het management nog scherper inzicht wil hebben in de kostenstructuren, kostenallocatiemethoden, aannames en risico’s. Daarnaast geven wetswijzigingen, technologische ontwikkelingen en veranderend consumentengedrag een impuls aan de veranderingen. Nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. ‘Al die veranderingen hebben impact op de actuariële modellen die binnen Nationale-Nederlanden worden gebruikt en plaatst ons team Risk Modelling in het centrum van de dynamiek.’

RiskAgility
Aan het woord is Marcel Groen, Manager Risk Modelling. Hij heeft ruime ervaring binnen IT, Finance en het Actuariaat en geeft sinds 3 jaar leiding aan het team. ‘Modelling is een vak geworden. Rapportage, analyse en Modelling zijn heel bewust uit elkaar getrokken. Dat heeft als grote voordeel dat je minder afhankelijk bent geworden van de waan van de dag en er ruimte ontstaat voor specialisatie. Door focus aan te brengen zijn we veel gestructureerder bezig met het modelontwikkelproces, neemt de kwaliteit toe en hebben we ons weten te ontwikkelen tot een serieuze partner voor Risk Reporting en Risk Management.

We willen natuurlijk stappen blijven zetten in onze ontwikkeling en de kwaliteit van het proces en de modellen. In dat kader stappen we bijvoorbeeld de komende jaren over van Moses naar RiskAgility. Dat geeft ons de mogelijkheid nog beter te anticiperen op alle veranderingen die op ons afkomen.

Groei
De overstap naar RiskAgility, de invoering van IFRS 4 fase II, het terugdringen van het aantal administratiesystemen binnen het levenbedrijf, de ontwikkeling van nieuwe pensioenproducten en de aanscherping van de ‘movement analysis’ zijn maar enkele voorbeelden van de uitdagingen waar we de komende tijd voor staan. Vind jij het leuk om de complexiteit van die vraagstukken te vertalen naar solide modellen, dan kom ik graag met je in contact. Je krijgt hier de ruimte om je verder te ontwikkelen tot een vakspecialist met veelgevraagde expertise. Welke stap daarna komt, ligt aan je eigen ambitie. Wij geven je de kans!

Lees meer over de rol van Modelling Actuary

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 4-2-2016
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956