Vacatures in Financiën

Ieder besluit raakt uiteindelijk de portemonnee van een ander.”

Interview met Bram Markering - Junior Consultant bij Milliman Pensioenen

Bram Markering loopt over van enthousiasme als hij vertelt over zijn werk bij Milliman Pensioenen. “Wat ik zo leuk vind, is om in teamverband kwantitatieve problemen op te lossen. Dat trok me al tijdens de studie en blijkt in de praktijk bij Milliman nog veel leuker. Samen bijvoorbeeld uitvogelen hoe de regelgeving rondom invaren uitpakt voor de verschillende generaties. En vervolgens nadenken hoe dat is te modelleren en fondsbestuurders kan helpen in hun besluitvorming. Samen zo’n proces doorlopen, daar geniet ik van.”

Bram studeerde Econometrics and Quantitative Economics aan de VU. “In 2021 was ik voorzitter van het Amsterdam Research Project. Een organisatie die voor VU studenten consultancy opdrachten werft in landen met een opkomende economie, om zakelijke mogelijkheden voor Nederlandse organisaties te onderzoeken. In mijn jaar richten we ons op Mexico. Zelf heb ik daar in opdracht van Vopak onderzoek gedaan naar Mexico als vestigingsland voor waterstof terminals. Deze ervaring heeft me mede op het pad gezet van Consultancy. Niet alleen is het boeiend om onder tijdsdruk de complexiteit van de vraagstelling te ontrafelen en met een goed onderbouwd antwoord te komen, ook vond ik het leuk om vanuit mijn rol als voorzitter bedrijven te benaderen en opdrachten te werven. Dat laatste is nu nog niet aan de orde bij Milliman, maar de dynamiek van verschillende opdrachten ervaar ik hier wel.”

Nederland pensioenland

Er gaat mega veel geld om in de pensioenwereld. Aan belegd vermogen zo’n € 1.500 miljard. Vermogen dat bestemd is voor een onbezorgde financiële oude dag voor vrijwel alle Nederlanders. Dat maakt het werk in deze sector zo interessant. Financiële stromen brengen complexiteit met zich mee en het individuele belang van iedere deelnemer maakt dat je daar niet lichtzinnig mee om kunt gaan. Ieder besluit raakt uiteindelijk de portemonnee van een ander. Juist dat aspect deed me voor deze wereld en Milliman Pensioenen kiezen; we helpen pensioenfondsen de juiste beslissingen te nemen.

Heb jij een kwantitatieve achtergrond en deel je mijn voorliefde voor complexe financiële problemen in een maatschappelijke setting, neem dan een contact met ons op. Wie weet start je hier ook als Junior Consultant of ga je aan de slag als Werkstudent.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 17 juli 2023
Contactgegevens

Careerguide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.