vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Het is ontzettend leuk om in een geavanceerde IT-omgeving te werken.

Interview met Renate Hendriksen - DevOps Engineer Cloud, NN

Ik werk op de centrale CIO-afdeling van NN Group. Vanuit deze afdeling leveren we IT-services aan alle businessunits, nationaal én internationaal. Ruim drie jaar geleden ben ik bij NN begonnen, aanvankelijk via een detacheringsbureau, maar inmiddels in vaste dienst. Eerst hield ik mij bezig met informatiebeveiliging. Dat betekent onder meer het managen van risico’s, het beveiligen van onze IT-services en het verhogen van het risicobewustzijn van onze IT-teams.

Na drie jaar informatiebeveiliging wilde ik meer van de techniek gaan leren. Dat kon. Sinds kort werk ik als DevOps Engineer bij NN Group aan de ontwikkeling van AWS-cloudservices, waarvan onze businessunits vervolgens gebruik kunnen maken. Daarbij let ik scherp op de strategie die AWS hanteert, zodat NN Group daar zo optimaal mogelijk bij kan aansluiten.

Ik werk in een scrumteam met vijf DevOps Engineers. Dat betekent onder meer dat we dagelijks starten met een standup: een bijeenkomst van ons team van maximaal een kwartier, waarin we onze taken op elkaar afstemmen en een planning maken tot aan de volgende standup. Ik heb de rol van Scrum Master, die de processen binnen het team organiseert.

Het is ontzettend leuk om in een vooruitstrevende IT-omgeving te werken waar van alles mogelijk is, en om te zien dat steeds meer businessunits gebruik gaan maken van de AWS-cloudservices die wij op groepsniveau ontwikkelen. Ik ervaar ook hoe waanzinnig belangrijk al die IT-faciliteiten voor NN Group zijn. De nieuwste technieken hebben we gewoon nodig om onze dienstverlening verder te digitaliseren, om zo dicht mogelijk bij de klant te staan, en om bank- en verzekeringsproducten te kunnen blijven verkopen.

Wel zie ik dat ons IT-landschap nog enigszins gefragmenteerd is. Want enerzijds staan we vooraan met nieuwe technologie, maar anderzijds werken we nog met oude systemen. Dat betekent dat we een breed en complex landschap aan IT-onderhoud hebben. Het is de uitdaging om dit landschap te vereenvoudigen. Een andere uitdaging is het voortdurend up to date houden en verbeteren van de kennis en skills van onze medewerkers. Dat is nodig, want de ontwikkelingen in de IT volgen elkaar in razend tempo op.

NN Group biedt een prettige leeromgeving waar je alle ruimte en kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Dankzij het roulatieprogramma kun je hier bijvoorbeeld kennismaken met verschillende taken en functies. Wat mij ten slotte heel erg aanspreekt is de open cultuur: het wordt hier gewaardeerd en gestimuleerd het beste uit jezelf te halen, nieuwe ideeën naar voren te brengen, en verantwoordelijkheid te pakken.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op: 24-9-2019
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956