Vacatures in Financiën

Excelleren in klantcontact door Data Science

Interview met Julien van den Bogaard - Data Scientist Zilveren Kruis

“In aanraking komen met zorg brengt veel onzekerheden met zich mee. Vaak is zorg duur en moet er veel geregeld worden; al met al een traject met veel impact. Als zorgverzekeraar willen we zorg zo dichtbij mogelijk brengen. Dichtbij qua gemak, maar ook qua duidelijkheid. Het afhandelen van miljoenen telefoontjes, e-mails en chatberichten geeft een Data Scientist eindeloze optimalisatiemogelijkheden. Door middel van innovatieve technieken en toepassingen excelleren in klantwaardering is mijn doel. Zilveren Kruis biedt hier alle mogelijkheden voor.”

Julien van den Bogaard maakt deel uit van het team Customer Insights bij Zilveren Kruis. “Binnen dit team bedenken we oplossingen om klanten van Zilveren Kruis zo goed mogelijk te kunnen helpen. Als basis bouwen we daarvoor softwarekoppelingen en verbeteren we de data architectuur. Daarmee creëren we o.a. inzage in hoe we de klantreis en onze businessoperatie kunnen verbeteren. Daarnaast zijn er vele initiatieven om door middel van Artificial Intelligence (denk aan (un)supervised machine learning) de klant op innovatieve manieren te woord te staan.

Persoonlijk besteed ik het leeuwendeel van mijn tijd aan de ontwikkeling van een chat-bot. Klanten hebben meer en meer behoefte aan een 24/7 zelfbedieningsoptie en willen daarbij niet afgescheept worden met een link naar een algemene pagina. De vraag van de klant moet centraal staan, niet ons generieke antwoord. Los van de reguliere moeilijkheden van een chat-bot rondom het begrijpen van taal en het samenbrengen van databronnen, biedt een chat-bot voor een zorgverzekeraar enkele extra uitdagingen. Zo is het zorgproduct uiterst complex en privacygevoelig en is het tevens voor een klant lastig om de exacte medische situatie te verwoorden. Die complexiteit verklaart dan ook de grote hoeveelheid vragen die bij de klantenservice binnenkomen. Met een chat-bot willen we door middel van scherpe wedervragen een persoonlijk en begrijpelijk antwoord op de klantvraag dichterbij brengen. Relevante informatie wordt geëxtraheerd uit de vraag, input voor het antwoord wordt vervolgens opgevraagd uit verschillende databases en uiteindelijk samengevoegd tot een exact antwoord voor de klant.”

Julien van den Bogaard studeerde Bedrijfskunde in Amsterdam en volgde twee masters; Entrepreneurship en Transport & Supply Chain Management. “Bij mijn vorige werkgever ontwikkelde ik me in data-gedreven Customer Journey optimalisaties. Deze combinatie van data met Customer Journey expertise bracht mij bij Zilveren Kruis als Data Scientist; juist om de klantreis en dataoplossingen te verbinden. Bij deze grote professionele organisatie krijg ik ruime ontwikkelmogelijkheden en heb ik de kans om maatschappelijk impact te maken op een van de meest impactvolle Customer Journeys: een zorgtraject.

Werken als Data Scientist bij Zilveren Kruis of een van de andere labels van Achmea kenmerkt zich door toegang tot enorm veel data en ruime programmeermogelijkheden zoals Python, R en SAS. Multidisciplinair werken gaat organisch, omdat we als geheel toewerken naar een gezamenlijk doel. Daarnaast is de gehele organisatie zich bewust van de kracht van data science en de waardering voor het nemen van initiatief breed wordt uitgedragen. ” Wil jij je ontwikkelen als Data Scientist bij Zilveren Kruis of ben je benieuwd naar mogelijkheden binnen Achmea, dan komen we graag met je in contact.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 28 april 2020
Contactgegevens

Careerguide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.