Vacatures in Financiën

Er wordt hier echt naar je geluisterd, dat is fijn

Interview met Chantal da Graça - Letselschadebehandelaar bij a.s.r.

Chantal da Graça behandelt letselschadedossiers en is coördinator van de nieuwe Letselschade Academy van a.s.r. Een dubbelrol waar ze haar vakinhoudelijke kennis optimaal benut.

Mijn baan
“In januari zijn we gestart met de Letselschade Academy, een uniek concept waarmee we in een periode van enkele maanden schadebehandelaars opleiden tot beginnend licht letselbehandelaar. Door schaarste op de arbeidsmarkt en de specifieke eisen die worden gesteld aan het vak van letselschadebehandelaar, wilden we op een andere manier goede nieuwe collega’s aantrekken. Er kwam veel bij kijken om de Academy van de grond te krijgen. Ik ben vanaf de tekentafel betrokken geweest en heb medebepaald wat er nodig was om een kwalitatieve opleiding aan te bieden. De eerste academy, van begin 2019, was voor ons een pilot die met succes is afgerond. De eerste medewerkers zijn na de opleiding gestart in het regieteam en dat is een mooi resultaat. Door de Academy hebben ze een goede basis ontwikkeld waardoor ze sneller en - grotendeels - zelfstandig kunnen werken. Naast mijn rol als coördinator heb ik ook een coachende rol, ben ik betrokken bij verschillende projecten en behandel ik uiteraard letselschadedossiers."

"Bij a.s.r. is het niet alleen maar denken, soms ook gewoon doen."

- Chantal da Graça

a.s.r. doet het! Herken jij je in dit motto?
“Jazeker! Als ik zie hoe wij met belanghebbenden omgaan en zelf de regie houden op onze dossiers, dan herken ik dat wel. En als ik kijk naar hoe we de Letselschade Academy hebben opgezet, dan zie ik het ook terug. Soms is er een andere aanpak nodig om een doel te bereiken. Bij a.s.r. is het niet alleen maar denken, soms ook gewoon doen. Een beetje lef tonen kan geen kwaad. Behoeftes veranderen en daar moeten we op inspelen.”

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.
“Ik werkte hiervoor voor een andere organisatie en daar werd gereorganiseerd. Ik ben toen op zoek gegaan naar een nieuwe baan en had goede verhalen gehoord over a.s.r. via (oud-)medewerkers. Ook zag ik tijdens externe cursussen en opleidingen a.s.r.-medewerkers, waardoor ik wist dat er ruimte was voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Dat sprak me aan en heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om te solliciteren.”

Mijn collega's
“Ik werk in een flexibel team, met collega’s die snel schakelen en erg betrokken zijn. Ik beschouw ze als echte vakmensen. We overleggen veel met elkaar. Ook organiseren wij stand-ups waarin wij bespreken hoe onze werkvoorraad ervoor staat, of onze werkwijze aangepast moet worden en de vakinhoudelijke ontwikkelingen. Er is een gemoedelijke en informele werksfeer, waardoor iedereen erg benaderbaar is. Vanuit de organisatie worden er regelmatig vakinhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd waar met veel interesse naar wordt uitgekeken. Iedereen is hier intensief met het vak bezig. Maar omdat we gezelligheid ook belangrijk vinden drinken we zo af en toe na het werk ook een borrel met elkaar.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever
“Wanneer je bij a.s.r. aangeeft hoe jij je verder wilt ontwikkelen word je daar goed bij geholpen en er wordt rekening gehouden met je interesses en kwaliteiten. Ontwikkelen kan bijvoorbeeld door opleidingen of interne workshops en trainingen. Er is een groot aanbod. Ook is er ruimte om initiatief te nemen. Ik denk dat het opstarten van de Letselschade Academy een goed voorbeeld is van buiten de kaders denken. Er wordt naar je geluisterd en dat is fijn. Daarnaast krijg je als medewerker de ruimte werk en privé goed te combineren, bijvoorbeeld door flexibele werktijden en thuiswerken.”

Mijn toekomst bij a.s.r.
“Ik heb nog geen specifiek toekomstsplan. Wat ik wel weet is dat er binnen a.s.r. genoeg mogelijkheden zijn om door te groeien in het vak. Of om juist een heel andere kant op te gaan. Ik heb collega’s door zien groeien naar een functie in de buitendienst en naar andere behandelteams. Dus de mogelijkheden zijn er zeker, alleen concreet zou ik nog niet weten waar ik over een tijdje sta.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 20 juni 2019
Contactgegevens

Careerguide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.