Vacatures in Financiën

Als expert word ik uitgedaagd door permanente verandering.

Interview met Melinda Rook - Manager Asset Management KPMG

‘Actief versus passief beleggen, rendement versus maatschappelijke verantwoordelijkheid, schaalvergroting en druk op de tarieven, het zijn slechts enkele van de onderwerpen die de investment industry beheersen. Technologische ontwikkelingen zoals robotisering bieden kansen, maar scheppen tegelijkertijd nieuwe verwachtingen. Nam een vermogensbeheerder in het verleden genoegen met kwartaalrapportages van de fiduciair manager, binnen afzienbare tijd zal realtime inzicht in de ontwikkeling van het mandaat de norm zijn.’

Melinda Rook is sinds begin dit jaar Manager Asset Management bij KPMG. ‘Digitalisering, wet- en regelgeving en de structureel lage rentestand zijn drie van de ontwikkelingen die een grote impact op deze van oudsher traditioneel ingestelde sector hebben. Ook blijven eisen vanuit wet- en regelgeving en toezicht toenemen. Permanente verandering is het nieuwe adagium. Processen, systemen en werkwijzen worden opnieuw ingericht en stellen hoge eisen aan de veranderingsgezindheid van de medewerkers. Wij helpen organisaties daarbij vanuit onze multidisciplinaire teams. Als beleggingsprofessionals, IT-specialisten, Juristen, Risk Management professionals etc trekken we samen op en zetten onze expertise in om klanten te helpen met dit transformatieproces.’

Consultancy
Melinda ontwikkelde zich als beleggingsprofessional bij een grote asset manager. Na jarenlange ervaring in Risk en Portfoliomanagement besloot zij over te stappen richting Consultancy. ‘Het vak van portfoliomanager werd steeds specialistischer op een moment dat ik juist verbreding zocht. En daarin biedt consultancy een geweldige kans. Je neemt je technische skills mee en dwingt je zelf stappen te maken op het terrein van communicatie vaardigheden, gesprekstechnieken en project en changemanagement. Bovendien ga je werken voor een groot aantal verschillende toonaangevende opdrachtgevers in de sector.

Expert
Ik ervaar het als een voordeel dat ik als expert de consultancy ben ingestapt. Je spreekt de taal van beleggers, management en bestuurders en kunt je daardoor makkelijker inleven en de brug slaan naar hun dagelijkse praktijk. Dat helpt als je samen een nieuw beleggingsbeleid ontwikkelt, processen optimaliseert of ondersteuning biedt in het beoordelen en selecteren van externe beheerders. Ik voel me nog steeds de expert, maar dan op een veel breder terrein.

Heb jij ervaring binnen de inverstment industry en zoek je een nieuwe uitdaging, kom dan eens praten. Wie weet is Consultant of Manager Investment Management wat voor jou?

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst op 19 september 2018
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956