Vacatures in Financiën

Interviews met vakspecialisten in finance over ontwikkelingen in finance

 • Iedereen moet kunnen internetbankieren

  Damai Taribuka - Product owner Mobiel en Internet Bankieren

  "Ik vervul eigenlijk een brugfunctie tussen de technische kant van ons betaalplatform en de behoeften die onze collega’s of klanten hebben. Nieuwe wensen prioriteer ik voor de developers, technische kansen of hindernissen vertaal ik terug naar de rest van de organisatie.”

  Lees verder ]
 • Brede juridische oriëntatie

  Fahrida - Senior jurist DNB

  Het ontwikkelen en implementeren van beleid vormt ook een belangrijk en interessant onderdeel van mijn werk. Recent heb ik bijvoorbeeld intensief gewerkt aan ons boetetoemetingsbeleid. Als toezichthouder kan DNB hoge boetes opleggen aan financiële instellingen.

  Lees verder ]
 • ‘Kenmerkend aan de sfeer is dat men niet naar mijn mening vraagt, maar ervan uitgaat dat ik die geef’

  Sean Goedgeluk - Student en Actuarial Consultant Oliver Wyman

  Kenmerkend aan de sfeer is dat men niet naar mijn mening vraagt, maar ervan uitgaat dat ik die geef. Ik vind dat prachtig, maar stond daar in het begin wel een beetje van te kijken. De filosofie van het team is echter dat als je onderdeel uitmaakt van een project, je daar ook de verantwoordelijkheid voor moet voelen en je daarnaar gedraagt.

  Lees verder ]
 • Als je individueel kiest, heb je samen minder

  Dirk Jan Sloots - Chief Financial & Risk Officer/vice voorzitter Raad van Bestuur bij Menzis

  Dirk Jan onderstreept het belang van collectiviteit en collectieve systemen, hoewel hij daarvan ook de keerzijde en beperkingen ziet. De grote, in de huidige discussies helaas vaak onderschatte waarde en nut van collectieve systemen en organisaties, zoals ons pensioenstelsel en zorgstelsel , kan niet voldoende worden benadrukt. “We moeten die collectiviteiten vanwege het grote maatschappelijke belang handhaven en versterken, waarbij we vanzelfsprekend steeds verbeteringen en vernieuwingen moeten blijven nastreven”.

  Lees verder ]
 • ‘Een goede Riskmanager durft zich actief met de business te bemoeien.’

  Jurg Puite - Manager Operational Risk Management Nationale-Nederlanden

  ‘Een goede Riskmanager durft zich actief met de business te bemoeien. Wijst op de risico’s, maar geeft ook aan waar de kansen liggen. Juist als je deze combinatie zoekt wordt risicomanagement effectiever. Uitdagend, dat wel, want het is een dun lijntje tussen observatie en aanbeveling.’

  Lees verder ]
 • Van toezicht naar inzicht

  Martine Hunink - Chief Internal Audit & Director Wta Office bij EY

  ‘Het vak van Internal Auditor biedt de nodige uitdagingen, en zeker als je deze rol vervult binnen een accountants- en adviesorganisatie. Dat is als sporten op topniveau. Een moment van verslapping kan niet in een organisatie waarin de mensen heel goed begrijpen wat we doen en wat we onderzoeken. Daar staat tegenover dat je de eigen kennis en vaardigheden kunt scherpen aan de beste professionals die er te vinden zijn.’

  Lees verder ]
 • Digitale transformatie is meer dan technologie

  Sander van der Hoek - Senior Manager Data & Analytics bij EY

  Een succesvol digitaal transformatie project reikt veel verder dan alleen technologie, het grijpt in op de hele organisatie en vraag om een brede cultuurverandering. Dat is vaak ook de reden dat organisaties wel experimenteren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence maar het ze maar weinig oplevert. Door projecten bedrijfsbreed aan te pakken en structuur te brengen in het doel dat je nastreeft vergroot je het succes.

  Lees verder ]
 • De zelfstandigheid van mijn functie betekent een grote verantwoordelijkheid

  Melissa Okken - Data Management Specialist bij NN

  Data zijn van cruciaal belang voor NN. Want je kunt pas goed concurreren als je precies weet wie je klant is en wat wij voor elkaar betekenen. Daarbij moeten we de datakwaliteit scherp in de gaten houden. Zeker met de drie sleutelwoorden van ons bedrijf in het achterhoofd: persoonlijk, digitaal en relevant. 

  Lees verder ]
 • Hoe beoordeel je risicos van complexe derivatenconstructies?

  Kaz - Toezichthouder specialist bij DNB

  Van veel geld nog meer geld maken: dat is in een notendop wat het merendeel van mijn studiegenoten is gaan doen. Voor mij is werken bij een trader nooit een optie geweest, want ik wilde al vroeg in mijn studie bij DNB werken. Ik geloof in wat we doen: zorgen voor solide en integere financiële instellingen die hun verplichtingen nakomen.

  Lees verder ]
 • Als ik een goed idee heb, kan ik er hier gewoon mee aan de slag

  Lejon Bergman - Full Stack Developer bij NN en sleutelaar

  ‘Creëren is de rode draad door mijn leven. Of ik nu bij Nationale-Nederlanden webapplicaties en de daarvoor benodigde query’s bouw, of thuis aan het koken ben. Ik begon hier als Back End Developer in een reporting team. Maar ik miste vooral de tastbaarheid van een eindproduct.  Daarom ben ik geswitched naar een functie als Full Stack Developer. 

  Lees verder ]
<< 1 2 3 4 5  ... >> 
Contactgegevens

Careerguide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.