vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Ben jij nog bereikbaar?

Geplaatst op: 8-2-2017

Vacatures missen meer en meer relevante contactgegevens van bijvoorbeeld de manager of de recruiter. De reden is simpel. Men is het zat om (soms veelvuldig) gebeld te worden voor acquisitie. Precies daarom kiest men rigoureus voor de 'eerst solliciteren, dan praten we verder-strategie'. Toch is dit zeker niet de beste keuze in een specialistische markt waar volop schaarste heerst in aanbod van goed personeel. Een overstap ligt voor kenniswerkers immers gevoelig, en juist daarom is het extra belangrijk om ruimte te geven en meer zekerheid te bieden in een (pril) sollicitatietraject.

Draai de rollen om
Beeld je eens in dat jij zelf die kandidaat bent. Je kunt je dan vast wel voorstellen dat je graag contact op wilt nemen om te vragen naar taken of kwaliteiten die niet in de vacaturetekst zijn opgenomen. Of je wilt even je kansen aftasten, omdat je benieuwd bent of je met je profiel in aanmerking komt. En misschien ben je gewoon benieuwd naar het aantal sollicitanten dat er is of wil je weten of de vacature überhaupt nog wel openstaat. Zorg daarom dat je als recruiter duidelijk melding maakt van de mogelijkheden om contact met jou of je vakinhoudelijke collega op te nemen via e-mail, telefoon, LinkedIn of WhatsApp. Vooral deze laatste methode is ideaal en daardoor ook steeds gebruikelijker, omdat je kunt zien of een bericht gelezen is. Ook kan een potentiële kandidaat vanuit zijn of haar kantooromgeving berichten lezen en versturen in een privé-setting.  

Nodig uit tot contact
Lang verhaal kort: blijf, vooral in dit digitale tijdperk, in contact met je mogelijke sollicitanten. Want uiteindelijk draait het allemaal om het opbouwen van vertrouwen. Vertrouwen waardoor de kandidaat in kwestie de sprong durft te wagen enerzijds, en vertrouwen waardoor de recruiter het aandurft om de kandidaat aan te nemen anderzijds. Natuurlijk, de nieuwe technologieën van vandaag de dag maken de wereld van recruitment sneller en efficiënter. Maar vergeet niet dat de technologische vooruitgang, de menselijke interactie en het wervingsproces niet kan vervangen. De beste recruiters zetten de techniek naar hun hand en blijven ondertussen altijd in contact met hun kandidaat. En die vervelende acquisitietelefoontjes? Die nemen ze op professionele wijze op de koop toe als part of the deal. 

Contactgegevens

Careerguide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp