vergrootglas
Op zoek naar een baan?
Actueel en relevant

Weblog eRecruitment

 • Nieuw: blockchain-vacature.nl

  Nieuw: blockchain-vacature.nl

  17-10-2017

  Techniek van de toekomst: data kunnen met blockchain veiliger worden verspreid terwijl de toegang verbetert en bovendien volledig openbaar te verifiëren is.

 • Nieuwe portals: Treasury en Vastgoed vacatures
 • Experttube

  Experttube

  23-05-2017

  Hoera voor relevantie. En als er één platform is waar ik graag een personal organizer op los zou willen laten, is het Youtube. Zoveel moois te zien. Zo lastig te doorgronden wat en waar.

 • Its all about context

  Its all about context

  24-04-2017

  Jarenlang was het buzzword contentmarketing. Content is king, de werkenbij sites groeiden onstuimig naar kapstokken vol achtergrondverhalen. En nu is het tijd voor de volgende fase: context.

 • Hoe interview je professioneel een vakspecialist?

  Hoe interview je professioneel een vakspecialist?

  20-03-2017

  Het beoordelen van een kandidaat met een specifiek kennisgebied kan behoorlijk intimiderend zijn. Niet zelden wordt er daarom iemand van de betreffende afdeling bij het gesprek gevraagd. Maar stel nu dat die mogelijkheid er niet is? Dan is het wel zo handig om een aantal vragen achter de hand te hebben die jij als recruiter kunt stellen aan de betrokken vakspecialist.

 • Maak er wat moois van... met deze 7 tips valt je vacaturetekst wél op.

  Maak er wat moois van... met deze 7 tips valt je vacaturetekst wél op.

  20-03-2017

  Het aantal vacatures in de markt groeit gestaag en dat maakt het nog belangrijker om opvallende vacatureteksten te delen in de concurrentiestrijd die woedt rondom het binden en vinden van de schaarse vakspecialist. Het creëren van een eigen gezicht rondom je organisatie en de vacature in kwestie is belangrijker dan ooit. Want hoe voorkom je nu dat jouw tekst verdwijnt in de grote grijze massa? Tijd voor 7 tips waarmee je concreet aan de slag kunt!

 • Kenniswerkers zijn mobiele zoekers

  Kenniswerkers zijn mobiele zoekers

  07-03-2017

  Even snel mobiel je e-mail checken terwijl je op je afspraak wacht. Een tweet delen. En ook nog even connecten op LinkedIn met die interessante professional die je vanochtend sprak. We zijn 24/7 online en het mobiel bezoeken van websites wint aan terrein. En niet zo'n beetje ook. Waar een jaar geleden nog zo'n kleine 15% van onze sites mobiel bezocht werd, naderen sommigen nu al de 50%. Het past helemaal in het tijdperk waarin we leven. Termen als anyplace, anytime en vooral anywhere je ding doen zijn common geworden.

 • Ben jij nog bereikbaar?

  Ben jij nog bereikbaar?

  08-02-2017

   Vacatures missen meer en meer relevante contactgegevens van bijvoorbeeld de manager of de recruiter. De reden is simpel. Men is het zat om (soms veelvuldig) gebeld te worden voor acquisitie. Precies daarom kiest men rigoureus voor de 'eerst solliciteren, dan praten we verder-strategie'. Toch is dit zeker niet de beste keuze in een specialistische markt waar volop schaarste heerst in aanbod van goed personeel. Een overstap ligt voor kenniswerkers immers gevoelig, en juist daarom is het extra belangrijk om ruimte te geven en meer zekerheid te bieden in een (pril) sollicitatietraject.

 • Werkt dat nou, recruitment via social media?

  Werkt dat nou, recruitment via social media?

  26-01-2017

  Social Media is hot en mag in geen enkele recruitmentstrategie ontbreken. Dat is in elk geval de algemeen gevoelde consensus. Maar hoe zinvol is het eigenlijk om kandidaten via social media te werven? Het is een vraag die iedere gedreven recruiter bezighoudt. Want levert het wel wat op? Zijn hoogopgeleide vakspecialisten eigenlijk wel te vinden op social media? En als het antwoord ja is, waar zijn ze dan? Op Facebook? Twitter? Of toch het meer zakelijke LinkedIn?

 • Storytelling, de kracht van een interview

  Storytelling, de kracht van een interview

  12-01-2017

  De schaarste in de markt neemt toe, en dat geldt zeker voor vakspecialisten. Hoe enthousiasmeer je hen om te solliciteren op een vacature. Met alleen gortdroge feiten kom je er niet langer. Mensen willen zich kunnen identificeren met een baan, manager of organisatie. Een goed verhaal helpt daarbij; informatie wordt makkelijker overdraagbaar en deelbaar. Maar hoe doe je dat?

<< 1 2 3 4 5  ... >> 
Contactgegevens

Careerguide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Careerguide heeft 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter   Linkedin    Twitter